Vinkki: TM-vertailu – Helppoja peruspuhelimia

Tekniikan Maailman maaliskuun alussa ilmestyneessä numerossa 5/2016 vertaillaan helppoja peruspuhelimia. Testiin valitut laitteet ovat ominaisuuksiltaan hyvin eritasoisia, joten loppuarvostelussa annettujen pisteytysten perusteella ei puhelinta kannata valita. Vertailussa ovat mukana:

Doro Liberto 825
LG Easy Smart H410
MaxCom MM910 Strong
Max Com MM715BB
Nokia 225

Suosittelen lukemaan koko jutun ja tutkimaan millaisia puhelinten ominaisuuksia on vertailtu. Sen jälkeen voit pohtia mitkä niistä olisivat tärkeitä itsellesi tai sille käyttäjälle, jolle olet puhelinta hankkimassa. Laitteisiin kannattaa myös tutustua tarkemmin myymälöissä tai edes nettisivuilla. TM:n vertailun pohjalta ei saa tietoa kaikista oleellisista yksityiskohdista eikä siinä kerrota toisiaan vastaavia seikkoja eri laitteista. Esim. jutussa mainitaan Maxcomin malleissa oleva hälytyspainike, muttei kerrota sellaisesta Doron kohdalla. Itse olisin kaivannut vertailuun myös Doron perusmalleja, jotka ovat monen ikäihmisen suosikkeja.

Testeissä voidaan kiinnittää huomiota tuotteiden eri ominaisuuksiin ja myös painottaa niiden merkittävyyttä eri tavoin. Esim. Tekniikan Maailman vertailussa käyttömukavuuden painoarvo on lopputuloksissa 25 % kun Kuluttaja-lehden 6/2013 vertailussa Seniorikännyköistä käytön helppouden painoarvo oli 50 %.

Tekniikan Maailman verkkosivuilla aineistoon voivat tutustua vain lehden tilaajat, mutta lehti löytyy varmasti kirjastoista. Tilaamalla TM digilehden, pääset perehtymään myös arkistossa oleviin juttuihin.

Lue myös blogissamme julkaistu Jaanan kirjoitus Helppokäyttökännykkä äitienpäivälahjaksi.

Kristina