Vinkki: Arjen älykkäät välineet -opas

Nojatuolista nouseminen ei oikein onnistu, television ääntä ei kuule tai kaukosäätimen käyttö takkuaa, kahvinkeitin jää päälle tai avaimet unohtuvat sisälle ulos lähtiessä. Arjen sujumista hankaloittavia asioita, joihin etenkin ikääntyvät ihmiset törmäävät. Internetin hakukoneen tuloksista ei ota mitään tolkkua kun yrittää sieltä löytää tuotteita tai laitteita arjen avuksi.

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton Ikäteknologiakeskus on julkaissut oppaan: Arjen älykkäät välineet. Opas ikääntyneiden kotona asumisen tueksi. Siihen on koottu tuotteita, joista voi olla apua ja tukea arjen toimiin. Ne on luokiteltu neljän pääotsikon alle: Itsenäisesti omassa kodissa, Asumisen turvallisuus, Henkilöturva ja avunsaanti sekä Kotona hyvällä mielellä. Tuotteen yhteydessä ilmoitetaan hankintahinta sekä mainintaan muita vastaavia tuotteita tai hakusanoja, joilla vastaavankaltaisia tuotteita voi hakea internetin hakukoneella. Oppaassa esitellyt tuotteet ja laitteet ovat esimerkkejä tuoteryhmistä. Ne ovat pääosin helposti hankittavia, käyttöönotettavia ja käytettäviä. Tietoa hankintapaikoista löytyy oppaan liitteestä.

Oppaassa esitetyt hakusanat helpottavat omatoimista tuotteiden etsintää internetin hakukoneella.

Arjen älykkäät välineet -opas ja sen liite ovat ladattavissa pdf-muodossa Ikäteknologiakeskuksen verkkosivustolta. Sieltä löytyy myös tilauslomake, jolla voit tilata oppaasta painetun version.

Oppaan liitteestä löytyy esimerkkejä tuotteiden hankintapaikoista.

Oppaan on koonnut Teknologiamakeisia-blogin toinen kirjoittaja, Kristina. Oppaassa esitellyistä tuotteista kerrotaan tarkemmin blogimme kirjoituksissa. Muista samankaltaisista tuotteista löytyy tietoa myös Ikäteknologiakeskuksen Tietopankista. Löytyisiköhän oppaasta jotain sopivaa ja tarpeellista äitienpäivälahjaksi?

Keväisin terveisin
Jaana