Teknologiamakeisia-blogi käynnistyy

Nyt se sitten alkaa. Nimittäin oman blogin pitäminen. Tai paremminkin yhteisen blogin pitäminen. Olimme kumpikin tahoillamme jo jonkin aikaa miettineet, että voisimme jollakin tavoin jakaa meille kertynyttä tietoa tuotteista, jotka tukevat ikäihmisten kotona asumista.. Blogin pitäminen oli käynyt meidän molempien mielessä tapana jakaa tietoa, mutta sen ylläpitäminen yksin tuntui liian isolta jutulta, ehkä jopa hieman pelottavaltakin. Yhteistyössä ja yhteisen aiheen innoittamina ryhdymme nyt tuumasta toimeen.

Mitä ne teknologiamakeiset sitten ovat
Valitsimme blogin nimeksi Teknologiamakeisia, sillä haluamme jo sillä kertoa, että teknologia voi tuoda hyötyä ja iloa ja siitä voi nauttia. Kaikki makeiset eivät ole kaikkien mielestä hyviä: Jaana tykkää salmiakista ja Kristina tummasta suklaasta. Joskus makeiset on pakattu vaikeasti avattavaan pakettiin ja joissakin makeisissa vain sisin on herkkua. Samoin eri tuotteet sopivat eri käyttäjien tarpeisiin ja usein myös osa laitteiden ominaisuuksista tai toiminnoista ei täytä kaikkia käyttäjän vaatimuksia. Saatavilla, ja jokseenkin helposti käyttöön otettavissa, on erilaisia teknisiä tuotteita, jotka voivat auttaa varttunutta kansalaista selviämään arjesta helpommin tai turvallisemmin. Tietoa näistä tuotteista ja niiden ominaisuuksista on kuitenkin hankala löytää.

Tavoitteena on
Teknologiamakeisia pyrkii tarjoamaan helposti ymmärrettävää tietoa erilaisten teknisten ratkaisujen hankintaan, käyttöönottoon sekä varsinaiseen käyttöön liittyvistä asioista ikäihmisten tai heidän läheistensä näkökulmasta. Tarkoituksemme ei ole mainostaa tuotteita vaan esitellä saatavilla olevia vaihtoehtoja. Samalla pohdimme niiden rajoitteita ja sopivan ratkaisun valintaan vaikuttavia seikkoja ja pyrimme myös nostamaan esiin laitteiden käyttöön liittyviä eettisiä ongelmia. Erilaisten laitteiden hankintaan ja käyttöön liittyvien kysymysten lisäksi aiomme pohtia tekniikan käyttöön liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä.

Tervetuloa mukaan teknologian makeaan maailmaan!
Jaana ja Kristina

Teknologiamakeisia-blogin kirjoittajat.

Teknologiamakeisia-blogin kirjoittajat.