Esittelyssä Snowfox-paikannuspuhelin

Kesällä markkinoille tulleessa Snowfox-paikannuspuhelimessa yhdistyvät nimensä mukaisesti reaaliaikainen tieto laitteen sijainnista ja puhelin. Oululaisen Haltianin Snowfox-paikannuspuhelinta markkinoidaan lapsiperheille, mutta mikään ei estä muunkin ikäisiä käyttämästä sitä. Esimerkiksi muistisairas henkilö voi liikkua mielellään ulkona, mutta läheiset ovat huolissaan siitä löytääkö hän takaisin kotiin.

Snowfoxin käyttäjän läheinen seuraa sijaintitietoja omasta älypuhelimestaan, jolla hän myös hallinnoi laitetta. Paikannuslaitteen käyttäjä ei sen sijaan tarvitse erillistä kännykkää, vaan hän saa laitteellaan yhteyden hallinnoivaan puhelimeen tai hänelle voidaan soittaa paikannuspuhelimeen.

snowfox_pun_2

Painamalla laitteen päällä olevaa nappia (kuvassa vasemmassa alakulmassa) lähettää laite soittopyynnön läheisen matkapuhelimeen. Paikannuspuhelimen mitat ovat 50 x 50 x 12.5 mm, paino 37g. Laitetta on saatavilla punaisena ja sinisenä.

Paikannuspuhelin otetaan käyttöön asentamalla hallinoivaan puhelimeen sovellus, joka on saatavilla Android- tai iOS -käyttöjärjestelmille. Sen jälkeen luodaan käyttäjätili ja rekisteröidään paikannuslaite. Rekisteröinnissä tarvittavat tiedot löytyvät paikannuslaitteesta tai sen pakkauksesta. Yhdellä puhelimella voidaan hallinnoida useita paikannuslaitteita.

Sovelluksen kautta on mahdollista määritellä kartalle erilaisia alueita ja saada ilmoitus, kun paikannuslaitetta kantava henkilö menee alueelle tai poistuu siltä. Paikannuslaitteen seurantaoikeus voidaan jakaa tarvittaessa myös toiselle henkilölle.

paikkatieto-puhelimessa_2

Paikannuslaitteen sijaintitieto älypuhelimeen asennetussa sovelluksessa. Sovelluksen avulla voi seurata paikannuslaitteen akun varaustilaa ja soittaa paikannuslaitteeseen. Kuvassa Anna on liikkeellä alueella, jonka läheinen on rajannut sovellukseen. Annan poistuessa alueelta, saa läheinen ilmoituksen.

Laitteen akun kestoksi luvataan olevan jopa viikko. Esimerkiksi kylmä sää ja paikannuspuhelimeen soitetut puhelut lyhentävät akun kestoa, joten laitteen säännöllisestä lataamisesta kannattaa huolehtia. Hallinnointiohjelmasta voi tarkkailla laitteen akun varaustasoa ja siihen saapuu myös hälytys kun akun virta on vähissä. On myös muistettava, että vain mukana oleva laite auttaa, jos lenkillä eksyy. Yli 15-vuotiaalta henkilöltä on saatava lupa siihen, että hänen sijaintinsa voidaan paikantaa.

Laitetta myy Verkkokauppa.com. Hankintahinta on tämän kirjoituksen julkaisuhetkellä 149 euroa. Lisäksi maksettavaksi tulevat datakulut, jotka ovat 9,90 euroa kuukaudessa. Laitteella on vuoden takuu. Pienikokoisen laitteen (mitat 50 x 50 x 12.5 mm, paino 37g) voi kiinnittää esimerkiksi avaimen yhteyteen.

Jaana