Esittelyssä ihmisvartalon pesukone

Apuväline omatoimiseen peseytymiseen

Sakoni Oy:n kehittämä ihmisvartalon pesukone on mielenkiintoinen tuotetuttavuus, jonka tarkoituksena on mahdollistaa itsenäinen peseytyminen.

Ihmisvartalon pesukone

Ihmisvartalon pesukone. Lattian rajassa on pysäytyslevy, jota painamalla harjan liike pysähtyy.

Ihmisvartalon pesukone voidaan asentaa olemassa oleviin pesutiloihin suihkun yhteyteen. Peseytyminen tapahtuu painautumalla kevyesti ylös ja alas kulkevaa pyörivää harjaa vasten. Harjan liikkeitä säädellään käyttökytkimistä. Harjan liike voidaan pysäyttää haluttaessa mihin kohtaan hyvänsä ylä- ja ala-asennon välillä, jos haluaa pestä vaikka käsivarren tai kainalon. Laitteessa on myös ohjelmoitava ajastin, joka sammuttaa laitteen automaattisesti, jos se unohtuu päälle. Video laitteen toiminnasta.

Valmistajan mukaan pyörivän harjan vaihtaminen on helppoa. Harjoja on useampaa eri karheutta. Harja voidaan desinfioida, jos laitteella on useampia käyttäjiä vaikkapa palvelutalossa. Harjan säilyttämiseen löytyy myös erillinen rasia.

Tuotteesta voisi olla apua ja hyötyä henkilölle, joka pääsee itsenäisesti suihkuun, mutta toimintarajoitteiden vuoksi varsinainen peseytyminen ei onnistu. Kotipalveluiden kautta saa peseytymiseenkin apua, mutta vieraan ihmisen edessä alasti oleminen voi tuntua kiusalliselta erityisesti, jos joka kerta pesijänä on eri henkilö.