Esittelyssä Haltija Vuorokausikalenteri hälytyksillä

Sain vuoden alussa Haltija Vuorokausikalenterin (aiemmin nimellä Comp-Aid Vuorokausikalenteri) tutustuttavaksi ja testattavaksi. Sitä on saatavana kahta eri mallia, joista toinen toimii vain ajannäyttäjänä kertoen päiväyksen, vuorokaudenajan ja kellonajan. Testaamassani mallissa on lisäksi muistutustoiminto, joka on todella toimiva. Harmi, että yrityksen sivuilla olevasta tuote-esittelystä ei tästä saa juuri mitään käsitystä.

Laite on periaatteessa tavallinen tabletti, kooltaan n. 11 x 19 cm. Laitteen mukana tulee pöytäteline ja 3 metriä pitkä virtajohto; se riittänee useimmissa asunnoissa lähimpään pistorasiaan.

Käynnistyksen jälkeen tehdään aloitusasetukset: käyttökieli (suomi, ruotsi, englanti), kellonaika ja päivämäärä sekä äänenvoimakkuus. Lisäksi valitaan vuorokaudenajan vaihtumisen ajankohdat. Oletusasetuksilla aamu on klo 6-10, päivä 10-18, ilta 18-22 ja yö 22-06, mutta näitä voi siis muuttaa.

Asetustilaan pääsee koskettamalla näyttöä käyttöohjeessa neuvotulla tavalla. Näytön muu koskettelu ei vaikuta mitenkään, eikä sekoita laitteen toimintoja. Asetustilaa ei voi unohtaa päälle, sillä mikäli näyttöön ei kosketa kahteen minuuttiin, sulkeutuu asetusvalikko ja näytölle tulee valittu päiväys-/kellonaikanäkymä. Asetusvalikon kautta katkaistaan myös laitteen virta.

 

Kalenterin perusnäyttöön voi valita ylimmässä kuvassa olleen digitaalisen tilalle analogisen kellon tai vain viikonpäivän ja vuorokaudenajan.

 

Käyttöohjeet ovat selkeät ja muistutusten asetus ja ajastus ovat helppoja omaksua. Kirjoitetun muistutuksen lisäksi voi tehdä myös enintään puolen minuutin pituisen äänityksen. Muistutuksia voi olla korkeintaan 35 kappaletta ja niiden toistamiselle on monipuoliset valinnanmahdollisuudet: yhteen tapahtumaan voi lisätä enintään viisi erillistä kellonaikaa ja päiväystä tai ne voi asettaa toistumaan tiettyinä viikonpäivinä, parillisina tai parittomina viikkoina tai kuukausittain tiettynä päivänä. Luodut muistutukset voi myös asettaa pois päältä, mutta pitää ne valikossa tallessa tulevaa tarvetta varten.

 

Muistutuksen aktivoituessa laite hälyttää äänimerkillä ja näytön tausta vilkkuu vuoroin punaisena ja mustana. Lisäksi näytön ylälaidassa on keltaisessa palkissa teksti: ”Sinulle on viesti. Lue viesti koskettamalla ruutua”.

 

Kun näyttöä koskettaa, voi lukea tai kuunnella muistutuksen. Ääniviestin voi parin minuutin sisällä kuunnella vielä uudelleen koskettamalla jälleen näyttöä. Laite palaa aina automaattisesti takaisin ajannäyttöön. Mikäli näyttöä ei kosketeta, laite toistaa äänimerkkiä enintään puolen tunnin ajan kerran minuutissa. Toisto lopetetaan kuitenkin viisi minuuttia ennen seuraavaa muistutusta.

Näytön koskettaminen muistutuksen yhteydessä toimii kuittauksena. Asetusten raportti-välilehdeltä voi tarkastella viimeisten 90 päivän ajalta mitkä muistutukset ovat jääneet kuittaamatta.

Haltija Vuorokausikalenteri hälytyksillä (aiemmin Comp-Aid Vuorokausikalenteri) maksaa noin 310 €. Lisätiedot Haltija Oy.

 

Testaajana Kristina